Gdańsk Strzyża

Wejście do lasu w rejonie ulicy Ludowej

We wtorek 19.11.2019r. dokonano odbioru robót związanych z budową nowego miejsca do rekreacji na Strzyży. Przy lesie, w pobliżu ulicy Ludowej, powstał m.in. plac zabaw, stojaki na rowery, ławeczki.

Inwestycja zrealizowana została z inicjatywy Rady Dzielnicy Strzyża, która we współpracy z Biurem Rozwoju Gdańska doprowadziła do wpisania do Koncepcji zrównoważonego zagospodarowania strefy buforowej lasów Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego dwóch wejść do lasu od strony Dzielnicy Strzyża (na przedłużeniu ulicy Kiepury i na przedłużeniu ulicy Ludowej).

Zagospodarowanie tzw. strefy buforowej lasów TPK to wspólny projekt Miasta Gdańsk, Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych oraz Pomorskiego Zespołu Parków Krajobrazowych.

Koszt przedmiotowej inwestycji to ok.230tys.zł

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.